perjantai 1. helmikuuta 2013

Kutoset yrityskylässä

Kutoset ovat koko tammikuun ihemetelleet veroja, tuloja ja palkkoja. Laskeneet prosentteja ja miettineet julkista ja yksityistä sektoria. Lopulta sitten kukin teki työhakemuksensa ja pääsi työhaastatteluun - ja kuinka ollakaan kaikki saivat työpaikan. Torstaina sitten marssittiin päiväksi Tekniikan museoon, johon oli rakennettu kokonainen kaupunki.Jokainen sai pankkikortin, jolla vapaavuoron aikana sai ostaa erinäisiä palveluita ja herkkuja yrityksiltä. Yrityksissä sitten tehtiin työtä, joka tuotti yritykselle rahaa.

Alepassa myytiin erinäistä pikkupurtavaa, terveysaemalla myytiin mittauksia, virastossa suunnitelmia. Helsingin uutiset teki päivän tapahtumista lehden. Toimitusjohtajiksi valitut joutuivat lujille, eräskin pomo joutui pidättämään työntekijän palkan, kun tätä ei lainkaan näkynyt työpaikalla. Yritysten laskujen kanssa piti olla tarkkana, ettei tullut maksaneeksi turhasta tai toisaalta että muisti laskuttaa palveluistaan.

Konkurssiin asti kukaan ei ajautunut, mutta luottokelpoisuuksia kyllä menetettiin. Soneran reippaat pojat Elmeri ja Olli saivat sekä asiakaspalvelutunnustuksen - että tekivät parhaan tuloksen.


Päivä oli aivan mahtava - erään, ei niin opiskelua rakastavan pojan raportin lopussa lukikin: "Haluaisin, että yrityskylän pituus olisi kaksi viikkoa - mutta niin että viikonloput olisivat vapaat."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti