torstai 20. marraskuuta 2014

Ruoka-aika työpaja

Helsingissä vietettiin 11.11 kaupunkilaisten omaa Stadin ensimmäistä Kouluruokapäivää. Ruokatieto-yhdistyksen yhdessä Palmian kanssa Teurastamon Kellohallissa järjestämässä tapahtumassa vietettiin makumatkaa ja selvitettiin muun muassa sitä, millaista kouluruoka on nykyisin.

Tapahtumassa tutkittiin myös kouluruokaa meillä ja muualla ja selviteltiin kouluruokailun historiaa Suomessa. Siellä pohdittiin vähän myös tulevaisuuden eli 2020-luvun kouluruokaa.

Aiemmin samana päivänä ja samassa paikassa viisi koulumme oppilasta ja yksi opettaja osallistuivat yhdessä neljän muun koulun oppilaiden kanssa ruoka-aikatyöpajaan, jossa tutustuttiin samoin kouluruokaan, mietittiin yhdessä sen kehittämistä ja valmistettiin lisäksi maistuva ateria.

Teimme yhdessä linssi-porkkana-kesäkurpitsapihvejä, perunasosetta, jogurtti-minttu-kastiketta ja jälkiruoaksi marjarahkaa mustikoista.

Meininki oli koko päivän aivan mahtavaa! Ruoat loistavia, jopa niin hyviä, että jälkiruokakulhotkin piti oikein nuolla puhtaaksi!! Nuoret kokit olivat erinomaisia ja aika tuntui kuluvan aivan kuin siivillä.

Suuret kiitokset innokkaille kokeille Jetrolle, Vertille, Lennille, Kiialle ja Siirille!Ohessa on pari kuvaa mukavasta tapahtumasta. Kuvat Ruokatieto/Thomas Vikfors.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti