perjantai 23. tammikuuta 2015


Taidetta ja tunnetta
 
Kuva: Olivier
 Kasiluokkalaisten kuviksen, köksän ja viestinnän & ilmaisun TATA-ryhmät vierailivat Ateneumissa Sibelius ja taiteen maailma -näyttelyssä torstaina 22.1.15. Reilut 50 oppilasta, kolme opettajaa ja yksi opetusharjoittelija käyttäytyivät asiallisesti niin täpötäysissä busseissa kuin itse näyttelyssäkin. Museossa polvenkorkuisten päiväkotilapsien ja siellä täällä istuskelevien muiden oppilasryhmien väisteleminen toi oman lisämausteensa taide-elämykseen.

Kuva: Olivier

Näyttelyssä opittiin, kuka olikaan Aino Ackté ja että melankolia on "taiteilijalle tarpeellinen olotila". Tutustuttiin Sibeliuksen taiteilijaystävän Oscar Parviaisen kuolema-aiheisiin töihin ja pidettiin niiden cooleista luurangoista ja hienostuneesta värimaailmasta. Oltiin sitä mieltä, että taiteen on käsiteltävä myös synkkiä aiheita kuten surua ja kuolemaa, koska ne ovat kauniita ja kuuluvat elämään ja koska taidehistoria olisi muuten liian "nopea".
 

Kuva: Marianne

Pienessä huoneessa oli mahdollisuus rentoutua ja kuunnella Sibeliuksen musiikkia. Myös ääni-installaatioita käytiin kokemassa. Hannu Pakarisen videoteoksen pohjalta suunniteltiin omia metsäaiheisia elokuvia.

 Tästä kaikesta tehokas TATA-porukka suoriutui niin nopeasti, että koulun matkakortilta ei tarvinnut veloittaa kuin YKSI matka per oppilas. Ideoita ja kehiteltävää jäikin vielä muutamaksi seuraavaksi TATA-kerraksi.
 
Teksti  oppilaiden ajatusten pohjalta:  Satu Leskelä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti