perjantai 16. tammikuuta 2015

Tervehdys kolmannen jakson alussa!


Joulunjälkeinen lyhyt viikko oli tosi lyhyt ja kiivastahtinen. Viimeiset yläkoulun kokeet järjestyivät tällä viikollaja lauantaina oli työpäivä, nk. kutsuvieraspäivä. Se sujui tosi hienosti – kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille!

 
Lauantai-työpäivänä eskarit tutustuivat kouluun. Kotiväki sai opastusta kouluun ilmoittautumisesta ja tulevista koulujärjestelyistä. Käpylä – Koskela –alueella on nykyisin yhtenäinen oppilaaksiottoalue, jonka sisäpuolella asuville oppilaille aluepäällikkö osoittaa koulupaikan. Käpylän peruskouluun voi hakeutua oppilaaksiottoalueen ulkopuoleltakin lukemaan varhennettua espanjaa tai kaksikielisille suomi-espanja –luokille.

 
Lauantaina tapahtui paljon muutakin – siitä muussa Käpysadon –jutussa.

 
Kolmas jakso on alkanut: uusia työjärjestyksiä on noudatettu ensimmäinen viikko. Luokkien 7 – 10 arvioinnit annetaan maanantaina 19.1. ja oppilaat saavat jaksotodistukset joko keskiviikkona tai torstaina. Poikkeuksellisesti arviointikokous joudutaan järjestämään tiistai-aamuna 20.1. klo 8 – 8.55, joten osalla oppilaista työpäivä alkaa vasta klo 9. Opettajat kertovat luokilleen, koskeeko poikkeusjärjestely heitä. Luokkien 1 – 5 arviointikeskustelut jatkuvat vielä ainakin viikon ajan.

 
Viikoilla 5 ja 6 tapahtuu lähes päivittäin. Tiistaina 27.päivä kuudesluokkalaiset lähtevät hankkimaan valmiuksia päihdekasvatustapahtumaan, Valintojen stooriin. Samana iltana on päättöluokkalaisten kotiväelle tiedotustilaisuus,  yhteishakuilta. Yhteishaku sijoittuu heti maaliskuun alkuun, joten seuraavan vuoden suunnitelmat alkavat vähitellen varmistua. Varsinaiset opiskelupaikat selviävät kesäkuussa.

 
Keskiviikkona 28. päivä ilmoittautuvat eskarit kouluun tai viimeistään silloin tulee vahvistaa koulupaikka. Näyttää siltä, että kouluumme muodostuu ensi vuonna 3 – 4 ekaluokkaa. Soveltuvuuskokeita joko luonto- ja tiedeluokalle tai espanjan-opetukseen on neljänä eri päivänä tammi-helmikuun vaihteessa. Joten paljon on väkeä liikkeellä kuukausien vaihtuessa.

 

Talvilomaa edeltävä viikko on Mediataitojen viikko. VYn toiveesta koulu on tilannut materiaalit ko. viikolle. Opettajat ottavat teeman tunneilleen sen mukaisesti, mikä sen viikon ohjelmaan sopii. Perjantaina 13.2. tukarit järjestävät ystävänpäivä-ohjelmaa ja halukkaat luokat lähtevät katsomaan vanhojentansseja Märskyyn.

 
Jakson puolivälissä toivotetaan: Hyvää talvilomaa viikolla 8!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti