keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kevään valinnoista ja valinnaisaineista


Oppilashaut Helsingin kouluihin ovat päättymässä.

 

Eskarit ilmoittautuivat kouluun. Osa osallistui varhennetun espanjan soveltuvuuskokeeseen ja osa kaksikielisen suomi-espanja –opetuksen soveltuvuuskokeeseen. Tulokset ovat lähteneet koululta koteihin. Hakeutujia varhennetun espanjaan opintoihin oli lähes kaksin verroin se määrä, minkä opetuslautakunta on hyväksynyt aloituspaikkoja. Ensi syksynä espanjan kielen opinnot aloittaa 32 ekaluokkalaista. Kaksikieliset opinnot aloittaa 10 oppilasta.

 

Luonto- ja tiedeluokille valittiin soveltuvuuskokeella oppilaita sekä kolmannelle että seitsemännelle luokalle. Koulussa jatkavat ja muualta tulevat seiskaluokkalaiset voivat käydä tarkistamassa koulunsa 19. päivä maaliskuuta puolen päivän jälkeen, jolloin kaikki koulut julkistavat nimilistat oppilaista koulun ovissa. Käpylässä nimilistat tulevat Hykkylän rakennuksen sisäpihan oviin, Mäkelänkatu 93.

 

Nykyiset seiskat valitsivat valinnaisaineita kahden vuoden ajaksi (pitkä valinnaisaine). Teemakurssit valitaan vuodeksi, opiskellaan yhden jakson aikana ja kursseilla opiskelevat yhdessä kasit ja ysit.

Jatkavia valinnaisaineita ovat lutikka-luokan luma-kurssi ja A-espanja. Muut kurssit on muodostettu oppilaiden valintojen perusteella. Aineet, jotka näkyvät samalla rivillä, opetetaan samanaikaisesti. Näin ollen oppilaalla voi olla yksi valinta yhdeltä riviltä. Useimpien oppilaiden valinnat toteutuivat täysin, osalla jokin valinta vaihtui toiseksi muiden oppilaiden valinnoista johtuen.

 

Lukuvuosien 2015-2016 ja 2016 – 2017 nykyisten seiskojen valinnaisaineet

 

A-espanja / B-saksa / kotitalous / tekninen työ

luma / tekstiilityö / kuvataide / kotitalous / tekninen työ

 

Ensi lukuvuonna toteutuvat teemakurssit (yhteiset kaseille ja yseille)

 

  1. näytelmä ja ilmaisu / Pelle Peloton / leivonta / keramiikka ja kokeileva kuvataide

 

  1. graafinen suunnittelu / leivonta / pärinää ja pauketta

 

  1. herkkusuun ABC / WWW-kotisivut / kaikenkarvaiset eläimet / palloilu / taju kankaalle / digikuvaus

 

  1. herkkusuun ABC / soittokurssi / digikuvaus / palloilu

 

  1. laulukurssi, joka toteutuu jaksoihin hajautettuna

 

Ensi vuoden nelosten osalta kieliryhmien perustaminen on vielä hetken valmistelussa. Oppilaalla voi olla alakoulussa kaksi A-kieltä. Koulu perustaa valinnaisen kielen ryhmän, kun halukkaita opiskelijoita on 12 – 15. Huoltajat ja oppilas sitoutuvat jatkamaan kielen opintoja yhdeksänteen luokkaan saakka. Kaikissa A-kielissä ovat opetussuunnitelman tavoitteet yhtenevät, olipa oppilas aloittanut kielen opinnot ensimmäiseltä, kolmannelta tai neljänneltä vuosiluokalta. Varhennetun kielen opinnoissa korostuu toiminnallinen puhutun kielen osuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti