torstai 17. marraskuuta 2016

Lumialle Napero Finlandia!
Koulumme nelosluokkalaisen Lumian sarjakuva: Marsukissa nimeltään kala voitti Napero-Finlandia 2016 satukilpailun. Tänä vuonna satukilpailun  voittaja oli ensimmäistä kertaa sarjakuva. 

Suoritus oli aivan huikea! Paljon onnea Lumia!


Sarjakuvasatu oli  kilpailun raadin mukaan muihin ehdokkaisiin verrattuna poikkeuksellinen, koska tarina on hyvin omintakeinen ja ylivoimaisen mielikuvituksellinen. Napero-Finlandia on Päätalo-instituutin vuosittain järjestämä sadunkirjoituskilpailu peruskoulun 1.–6.-luokkalaisille. Kilpailun tarkoitus on kannustaa lapsia lukemisen ja kirjoittamisen pariin.

Lumian henkilöhahmot ovat raadin mielestä riemastuttavia ja hellyttäviä. Neljäsluokkalainen kirjoittaja on saanut tarinaansa absurdia huumoria ja yllätyksiä toinen toisensa perään. Lumian sadussa kuvan ja sanan yhdistäminen toimii raadin mukaan verrattomalla tavalla.
– Lemmikkihamsterini Sumu on tarinan hamsterin esikuva. Marsukissa oli aluksi vain olento, sitten keksin, että sen isä on marsu ja äiti on kissa, kertoo Lumia.


Juttu on osin muokattu aamulehden verkkouutisesta 18.10.2016

Seuraavassa vähän lisää Lumian ajatuksia kirjoittamisesta ja lukemisesta:

Mistä sait idean sarjakuvaasi?


Lumia: Sain inspiraatiota lukemistani sarjakuvista. Tykkään myös eläimistä, joten sarjakuva kertoo sen vuoksi eläimistä.


Minkälainen prosessi sarjakuvan teko oli?


Lumia: Prosessi oli aika pitkä. Tein sarjakuvaa kahden kuukauden ajan ja aina kun ehdin.


Oletko kirjoittanut aiemmin ja jos olet niin mitä? Entä oletko osallistunut aiemmilla kirjoituksillasi kilpailuihin?


Lumia: Olen kirjoittanut aiemminkin paljon, mutta kilpailuihin en ole ennen osallistunut. Kirjoitan paljon sarjakuvia ja pitkiä tarinoita eläimistä niin koulussa kuin kotonakin.


Luetko paljon ja minkälaista kirjallisuutta?


Lumia: Luen paljon kirjoja ja sarjakuvia. Suosikkejani ovat Erin Hunterin Soturikissa-sarja, Julia Vuoren Sika-sarjakuva, Astrid Lindgrenin ja Tove Janssonin sadut sekä Aku Ankat.

Voisitko ajatella kirjoittavasi vielä aikuisenakin?


Lumia: Tykkään kirjoittaa ja voisin ajatella kirjoittavani vielä aikuisenakin.
Kiitos haastattelusta ja paljon onnea Lumia vielä kerran huippuhienosta saavutuksesta!
Tuolta voit lukea Marsukissa-sarjakuvan kokonaisuudessaan:


Napero Finlandia1 kommentti: