lauantai 13. lokakuuta 2018

HYVÄ ME!Me Käpylän peruskoulussa haluamme kiinnittää huomiota hyvään käytökseen ja toisten huomioimiseen. Koulumme omat HYVÄ ME! - taulut ovat valmistuneet ja löytyvät pian jokaisen talon seinältä. Nämä hyvinvoivaan kouluun ohjaavat lauseet löytyvät jokaisen luokan seinältä myös julisteena. Taulujen tekstit ovat syntyneet Käpylän peruskoulun lasten ja aikuisten yhteistyöllä ja ne on upeasti kuvittanut graafinen suunnittelija Aino Soukko.

Alkusyksy on ollut koko koulussa kovin levotonta aikaa ja erilaisia huonoon käyttäytymiseen liittyviä tilanteita on ollut poikkeuksellisen paljon. Tämä on mietityttänyt koulun henkilökuntaa ja olemme tilanteesta huolissamme. Me koulun aikuiset haluamme tarjota oppilaille laadukasta opetusta turvallisessa oppimisympäristössä. Jokaisella oppilaalla on oikeus tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi niin tasavertaisena ryhmän jäsenenä kuin yksilönäkin jokaisena koulupäivänä. 

Koulupäivään eivät kuulu esimerkiksi kiroilu, toisten satuttaminen, sisällä huutaminen ja juokseminen, paikkojen sotkeminen ja rikkominen. Aikuisen antamia ohjeita ja koulun sääntöjä tulee jokaisen koulussa opiskelevan noudattaa. 

Koulumme oppilaat ovat yhteisiä ja kasvatusvastuu on koko koulun henkilökunnalla. Olemme sopineet koulun aikuisten kesken, että jatkossa jokainen aikuinen merkitsee havaitsemansa häiritsevän käyttäytymisen Wilmaan tuntimerkintänä “Asiaton tai häiritsevä käytös”.  

Toivomme, että keskustelette hyvästä käytöksestä ja toisten huomioimisesta myös kotona. Tarvittaessa voitte olla yhteydessä lapsenne omaan luokanopettajaan tai -valvojaan. 

Koulumme on myös mukana myöhemmin syksyllä järjestettävässä positiivinen cv kehukampanjassa, jonka aikana kilpaillaan siitä, kuka huomaa hyvän, kuka bongaa parhaiten toisten vahvuudet ja kuka kehuu eniten kaveria. 

Lue lisää kampanjasta: Kehukampanja


Minä arvostan sinua, sinä arvostat minua. Arvostetaan kaikki toinen toisiamme.


Yhteistyöterveisin, 

Kodin ja koulun yhteistyötiimi sekä hyvinvointitiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti