tiistai 15. marraskuuta 2011

1111111111 Metsämessuilla

Perjantaina 11.11.11 olimme Elma ja Maaseutu-messuilla. Niihin kuului Metsä-messut, joissa oli eri metsäalan yritysten kuten Metsäliiton, Metsähallituksen ja Suomen riistayhdistyksen pisteitä. Niissä oli erilaisia tehtäviä. Esim. taimen istutusta, tunnistustehtäviä ja askartelua. Sielä oli myös metsäkonesimulaattori. Elma-messuilla oli eri koti- ja maatalous eläimiä kuten sikoja, nautoja, lampaita, alpakoita ja kanoja. Lisäksi sielä oli eri turkiseläimiä ja koiria. Ja kuten messuilla aina, sielä kaupattiin kaikkea. Parhaiten mieleen jäi kuitenkin metrilaku.
Eino T 5a


Lähdimme messuille kävellen, sillä halli oli hyvin lähellä koulua. aikaa oli niukasti, mutta uskoimme selviävämme. Pääsimme nopeasti siis messukeskukseen ja aloitimme  metsämessuilta. Metsämessuilla
meillä oli eräänlainen rata, jota kävimme kiertelemässä. Itseasiassa se ei ollut rata, sillä sitä ei kukaan saanut tehtyä läheskään kokonaan, vaan noin viisi tehtävää kolmestakymmenestä. Tehtävät olivat aika vapaita,
sillä niissä sai valita, minne meni, eikä siis tarvinnut edetä järjestyksessä. Tunnin me siellä kierreltiin ja tuhlailtiin, kun oli tarvis, mutta hauskaa kaikilla varmasti oli. Tämän tunnin jälkeen katselimme joko käsityö- tai elmamessuja. Minä ja parini Alma emme muistaneet ollenkaan ELMA:a, joten oliime sitten käsityö ihmisiä! Yksi parhaimmista asioista oli marsipaanipaja, jossa siis ilmaiseksi marsipaanista askarreltiin. Itse askartelin äitini naaman, kun äidillä synymäpäivät olivat ja vaarille vaarinpäivälahjaksi. Kun aika sitten loppui, eväät menivät ja jalat olivat väsyneet alkoi lähtö lähestyä.Kokonaisuutena mielestäni päivä oli mitä mainioin ja kyllä noille messuille joka vuosi täytyy mennä!
Viivi 5A
Metsämessuilla teimme tehtäviä ryhmissä. Ryhmääni kuuluivat lisäkseni Sohvi, Senni ja Olga. Ehdimme tehdä pari tehtävää, joista hauskimmat olivat rannekorun tekeminen viskoosinauhasta ja puisten tonttu-ukkojen tekeminen. Rannekoruja tehtiin viskoosinauhasta ja tavallisesta vihreästä langasta. Tonttu-ukot taas tehtiin maalaamalla niille punaisella maalilla tonttulakki ja valkoisella maalilla parran. Tussilla sille sitten voi piirtää kasvot.

Käsityöläismessuita löysin ryhmäni kanssa upeat hansikkaat, jotka olivat kynsikkäiden tapaiset. Löysin sieltä myös isälleni isänpäivälahjaksi kahvimitan, jonka varsi on omenapuuta.

Elma-messuilla kävin katsomassa jälleen pieniä broilereita, jotka ovat kuin pieniä haituvapalloja!

T.Anna-Leena 5a
Olimme perjantaina Elma mesuilla kävelimme sinne  koka sinne oli lyhyt matka. Messuilla oli kivaa.siellä oli kivaa ostettavaa enmmän rahaa olisi mennyt. Ostin kahvi mitan ja metri lakua.
T.Leo
Messuilla oli kivaa. Sekä Elma, Metsä- että Kädentaitomessuilla oli hauskaa, mutta Metsämessuilla olisi voinut olla vain esim. puoli tuntia tunnin sijaan. Metsämessuilla teimme erilaisia tehtäviä. Minä tunnistin eri puulajeja sekä riistaeläimiä ja äänestin, mikä kuudesta joulukuusesta oli kaunein.
 Kädentaitomessuilla ostin korun, jota voi pitää sekä kädessä että kaulassa.Näin myös, miten dreijaa käytetään. Siellä voi myös tehdä joulukortteja ja muuta sellaista.
 Elmamessuilla oli lehmiä, aaseja, poneja, possuja ja monia muita eäimiä. Siellä voi ostaa eri eläinyhdistysten tuotteita ja ratsastaa ponilla.

T: Tarina 5a

Messu-keskuksen parhaat jutut! 

Minusta paras juttu oli Elma-messujen kolme eläinryhmää:
Turkiseläimet sekä kissat ja laamat.
Kädentaidossa paras juttu oli: Marsipaanien tekeminen.
Metsämessuilla paras juttu oli:
Simulaattori, vaikka en ehtinyt kokeilla sitä paljon, sillä jono oli pitkä.
Harmi että siellä ei voinut käydä lemmikki-messuilla.

Farkku 5a 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti