maanantai 22. joulukuuta 2014

Liikkuva koulu Käpylän peruskoulussa


Koulumme on lähtenyt mukaan valtakunnalliseen Liikkuva Koulu –hankkeeseen. Hankkeen tarkoituksena on lisätä liikettä oppilaiden sekä myös aikuisten koulupäivään. Tavoitteena on aktiivisempi koulupäivä ja hyvinvoiva koululainen. Kaiken tarkoituksena on lisäksi, että meidän kaikkien koulupäivistä tulisi viihtyisämpiä. Liikkuvissa kouluissa tehdään yhdessä, otetaan oppilaat mukaan suunnitteluun, ajatellaan asioita uudella tavalla. Monessa koulussa tämän on huomattu parantavan yleistä kouluviihtyvyyttä. Halutessasi voit lukea raportin: Viihtyvyyttäja työrauhaa.

Liikkuminen auttaa oppimaan. Uusimpien tutkimusten mukaan liikkuminen koulupäivän aikana on yhteydessä hyvään koulumenestykseen. Liikkuminen vaikuttaa erityisesti koululaisten tiedolliseen toimintaan kuten muistiin ja toiminnanohjaukseen.

Liikuntasuositus peruskouluikäisille on vähintään 1–2 tuntia reipasta liikuntaa joka päivä. Tämä on vähimmäismäärä koululaisen terveyden kannalta. Ruutuaika viihdemedian äärellä kannattaa rajoittaa kahteen tuntiin päivässä.

Koulumme oppilaskunta on hankkinut välineistöä aktiivisiin koulupäiviin Ruutirahan puitteissa. Untamon, Väinölän ja Hykkylän rakennuksissa starttaavat välkkälainaamot alkuvuodesta 2015, josta oppilas voi omalla nimellään varustettua ”lainauskorttia” vastaan lainata liikuttavia välineitä.

Väinölässä ja Hykkylässä alkaa myös tiettyinä päivinä valvotut liikuntasalivälkät, joissa oppilaiden on mahdollista toteuttaa omia ideoitaan ja kokeilla erilaisia liikuttavia aktiviteetteja pysähdyttävästä rentoutumisesta puhumattakaan! Lisäksi toukokuussa viikolla 19 ja erityisesti perjantaina 8.5. Käpylän peruskoulussa liikutaan pop up –tyyppisesti #MunLiike –ohjelman puitteissa.

#MunLiike-ohjelman tavoitteena on koululaisten välituntien ja vapaa-ajan aktivointi nuorten suunnittelemalla tavalla. Tarkoitus on innostaa nuoria pelaamaan koulupäivän aikana sekä jatkamaan liikettä koulupäivän jälkeen.

Liikunnallista kevätlukukautta!


Tarvittaessa kysele koululta liikunnanope Linnea Remekseltä tai rehtoreilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti