perjantai 21. syyskuuta 2018

Kolmannen luokan elämänkatsomustiedon metsäretki
























Kolmannen luokan elämänkatsomustiedon oppilaat lähtivät opettajiensa Sinin ja Sannan johdolla metsäretkelle toteuttamaan opetussuunnitelman tavoitteita:


Elämänkatsomustiedossa painotetaan ihmisten kykyä vaikuttaa aktiivisesti omaan ajatteluunsa ja toimintaansa. Opetuksessa ja opiskelussa on tärkeää sovittaa oppilaan oma ajattelu- ja kokemusmaailma mukaan opetukseen.


Elämänkatsomustiedon opetuksen tehtävänä on kehittää oppilaiden valmiuksia kasvaa itsenäiseksi, suvaitsevaiseksi, vastuulliseksi ja arvostelukykyiseksi yhteisönsä jäseneksi.






Kuljimme metsässä ryhmissä etsien merkkejä ihmisistä, jotka eivät olleet osanneet liikkua luonnossa oikein. Kymmenen minuutin aikana löysimme valtavan määrän roskia, kuten rikkinäisiä lasipulloja, teräviä metallin kappaleita, muovipakkauksia ja poikki sahatun pyöränlukon. Metsästä löytyi myös nuotiopaikkoja ja vahingoitettuja puita ja pensaita. 


Tämän jälkeen tutkimme ryhmissä syksyisen metsän värimaailmaa Värisuunnistuksen innoittamana. Keskustelimme siitä, minkälaisia metsästä löytyviä asioita voimme värisuunnistusta varten kerätä. Käytimme hyväksemme maasta löytyneitä asioita, emme taittaneet elävien puiden oksia tai repineet sammalta. Miten hienoja värejä metsästä löytyikään!  


Lopuksi ryhmät saivat jättää oman ympäristötaideteoksensa metsään kasvojen muodossa. Monenlaiset metsänhenget jäivät katsomaan, kun lähdimme takaisin koululle päin. 

Löydätkö sinä jotkut näistä kasvoista, kun seuraavan kerran kuljet metsässä?  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti